Ik ben bij Smink culinair begonnen in oktober 2005 met Zelfstandig werkend kok niveau 3.
Niveau 1 en 2 heb ik gedaan in het gewone reguliere onderwijs in de vorm van ‘1 dag in de week naar school 4 dagen werken’. Wat totaal niet motiveerde, daar zit je met 20 andere leerlingen in de klas en word alleen de theorie doorgenomen.
Bij Smink Culinair daar in tegen krijg je maar weinig theorie en veel praktijk wat volgens mij het aller beste is want je moet het toch uiteindelijk in de praktijk doen.

Om eerlijk te zijn vond ik het koksvak niet zo heel interessant meer toen ik met deze opleiding begon. Maar ik moest toch een keer mijn niveau 3 halen. In de loop van het jaar is dat veranderd, en hoe! Ik had eerder nog nooit mayonaise zelf gemaakt of een chipolata bavaroise. Dit soort dingen maak je bij Rob allemaal in de praktijk. Je krijgt eerst een uurtje theorie, dan even pauze en daarna de mise a-place voor de avond. Dan ga je het diner meegeven en dus koken voor gasten. Als dat is gedaan nog een korte nabespreking en dan naar huis. Ik ben het hele jaar met plezier naar school gegaan ook omdat we allerlei uitstapjes hebben gemaakt naar bijvoorbeeld een ambachtelijke slager of een biologische groente en fruit teler . Ik denk dat iedereen die van koken houd om een vak te leren of gewoon kennis opdoen Smink Culinair een echte aanrader is. Nu moet ik alleen nog examen doen. Maar dat zie ik positief tegemoet.

Share: