Mijn naam is Alwin Evenboer en werk bij de ABN-AMRO in Zwolle als kok in het bedrijfsrestaurant.
Mijn ambitie om hoger op te komen binnen het bedrijf is aanwezig alleen mijn laatste papiertje niveau 3 zelfstandigwerkend kok ontbrak omdat ik het laatste jaar op school was gestopt nu 5jaar geleden.Ik kon mij er niet meer toe zetten om vroeg naar school te gaan en mij de hele dag met theorie bezig te houden.

Daarom ging mijn baas op zoek naar een school waar je in een jaar de opleiding kon voltooien.
Zodoende belande ik bij Smink Culinair in Nieuwleusen waar ik toen geen weet van had dat het bestond.
Ik ben totaal niet iemand die hele dagen in de les banken kan zitten en mij blijven consentreren en was daarom blij dat het voornamelijk praktijk was en theorie begeleiding.
Meteen na de eerste dag had ik er al een goed gevoel over. Rob die meer een collega is dan een leraar qua omgang dat beviel zeer goed; hij motiveerde iedereen.
2 uur theorie en daarna lekker de keuken in dat is wat koks willen koken en niet lullen.Ook was er voor Rob ruimte om naar een slager te gaan om eens te kijken hoe het daar werkelijk gaat en een suikertrekker was ook geen probleem.
Rob zei als mijn leerlingen er wat van leren dan sta ik voor ze klaar.
Werkelijk elke dinsdag om 2uur ging ik weer met plezier naar school….ik?????? ja ik.
Ik heb zeer veel bij geleerd en kijk nu met volle moed naar mijn examen uit.
Hartelijk dank voor dit jaar Rob en ik hoop dat we elkaar nog eens zien.

Share: