Afgelopen jaar heb ik de opleiding voor basiskok niveau 2 gevolgd bij Smink Culinair. Wat een ideale situatie! Omdat ik al fulltime in de horeca werkte, was het eigenlijk geen mogelijkheid om weer fulltime naar school te gaan. Tja, wat dan?

Gelukkig kreeg ik er weet van dat er een verkorte opleiding ging beginnen, bij Smink Culinair. Super! Slechts één dag in de week naar school en daarnaast gewoon werken.
Wat een ideale situatie leek, bleek ook echt zo te zijn. Het fijne van deze vorm van onderwijs is dat je niet meer ellenlang in de schoolbanken hoeft te zitten.
Na een korte bespreking van de theorie ga je de keuken in, om onder begeleiding de mise en place voor te bereiden. Want dat je sneller leert in de praktijk is algemeen bekend, en dat wordt op deze manier ook echt waargemaakt.

Ook het feit dat je voor gasten kookt, zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je in een echt restaurant werkt. Dus je leert ook omgaan met tijdsdruk en probleemsituaties.  Al met al een creatieve en originele vorm van onderwijs. En het is zo goed bevallen dat ik volgend jaar verder ga met de opleiding voor zelfstandig werkend kok  niveau 3, wederom bij Smink Culinair!

Share: